website templates

'Amsterdam City tour' 


Historica Sister Benji Dankerlui werd geboren in Amsterdam, waar ze als een Afrikaanse van Surinaamse afkomst opgroeit in een maatschappij waar zwarte mensen heel exceptioneel waren. Zo was ze lang het enige zwarte kind in de buurt, in de crèche en op school. Daardoor maakte vanaf zeer jonge leeftijd uitsluiting en discriminatie in verschillende vormen mee.  Als gevolg hiervan ontwikkelde zij een enorme interesse in boeken (haar toevluchtsoord)... 

Sister Benji Dankerlui

Door een samenwerking met de jongerenorganisatie Eternity in 2000 ontstond bij Sister Benji het idee om een historische fietstour door de binnenstad van Amsterdam te organiseren. “Als nakomelingen van de tot slaaf geknechte Afrikaan zijn we verplicht om de arbeid van onze voorouders zichtbaar te maken in Nederland, en dan specifiek in Amsterdam. “When we follow the money, we’ll find the cause!”, aldus Sister Benji. 

De Tours

Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van de grachten met hun stadspaleizen, gefinancierd door de handel in ‘de Oost’ en ‘de West’, de stille getuigen van deze nietsontziende commerciële instelling: “De cost gaet voor den baet uit.” Of over de Beurs van Berlage is de grootste 'money machine’ die Amsterdam rijk is, waar de kennis van Kemet, het oude Egypte wordt gebruikt om Nederland te verrijken. 

House of Khepera (HoK) organiseert ook dit jaar weer samen samen met Sister Benji verschillende stads- wandelingen waarbij je oog in oog komt te staan met historische beelden van Afrikanen. 

Locatie: Meet Berlage 
Adres: Oudebrugsteeg 9,
1012 JN Amsterdam Centrum
Datum: juli 2019
Tijd: 12:45 - 16:00 uur 
Ticket(s): €35,-.

House of Khepera

KVK: 85721498
RSIN: 857562770
BANKRELATIE:
NL 96 INGB 0007722790

Contact

Zandsteeg 2 D
Sambeek, 5836 AV
info@houseofkhepera.com
+13 (0) 681729439