how to make your own website for free

Tijdlijn

De events die HoK tot nu toe in samenwerking met gerespecteerde ‘scholars’ op het gebied van het Afrocentrisme uit binnen- en buitenland heeft georganiseerd hebben succesvol antwoord gegeven op de volgende vragen; wie ben ik, waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe?

MAART 2016  

'The Dr. Kaba Experience'

“The dr. Kaba Experience” door Dr. Kaba Kamene, leraar, consultant en voormalig Black Panther lid: meerdaagse seminars met op dag 1 'The tie that bind us together', een seminar over het ontstaan van de mensheid en de migratie; dag 2 “From Harlem to Haarlem”, een rondleiding van Sister Vinnie door het centrum van Haarlem; dag 3 'Our Economics', een seminar over het bevorderen en stimuleren van de economie binnen de Afrogemeenschap.

DECEMBER 2016

'The Community Day for Black Business'

'Community Day for Black Business’: een platform voor zwarte ondernemers en consumenten met als doel de zichtbaarheid van Afro-ondernemingen te bevorderen en te versterken met inspirerende presentaties, ondernemerstips en de mogelijkheid om te netwerken. 

APRIL 2017 

'The Songhai Empire'

“The Songhai Empire” door Robin Walker, historicus en auteur: een seminar over het dagelijks leven in West-Afrika in de 14/15de eeuw waar gebouwen met twee verdiepingen en sanitaire voorzieningen de gewoonste zaak waren.

OKTOBER 2017 

'Egypt Revisited'

“Egypt Revisited” door Anthony Browder, 'scholar', auteur en directeur van het ASA Restoration project (opgravingsproject in Luxor, Egypte)): een seminar over hoe Kemetische kennis en wijsheid in Europa zijn terechtgekomen en op welke manier de sporen van de ware geschiedenis, die voortkomen uit de wereld van rijkdom van onze voorouders, ons vandaag de dag nog steeds omringen.

MARCH 2018

'Community Conscious Club'

De 'Community Conscious Club' (CCC): een een App-groep geïnitieerd vanuit een behoefte om onderwerpen die binnen de Afrogemeenschap herhaaldelijk worden besproken met gelijkgestemden te bespreken en zo duidelijke antwoorden te krijgen.
Hieruit heeft HoK samen met Paul Obinna verschillende Skype-sessies georganiseerd met bekende ‘scholars’. 

APRIL 2018

Lineage Timeline cursus

'Lineage Timeline'-cursus door Paul Obinna, gedragsdocent en consultant: een meerdaagse cursus, opgebouwd uit 6 modules, die een duidelijk overzicht geven van de enorme invloeden van eeuwenoude Afrikaanse culturen op de wereld en hoe deze zich verhouden tot het (huidige) Europese wereldhistorische model.

MEI 2018

Groepsreis Kemet

Cultureel Groepsreis Kemet (het Oude Egypte): een meerdaagse reis naar de oorsprong van de Afrikaanse beschaving onder leiding van locale touroperators, een begeleider van HoK en eventueel een ervaringsdeskundige, spreker of scholar.

JUNE 2018

Amsterdam City Tour

'Amsterdam City tour' door Sister Benji, geschiedkundige: een rondleiding langs verschillende plaatsen in Amsterdam waarmee men dook in het koloniale verleden van de stad en oog in oog kwam te staan met historische beelden van Afrikanen. Al lopend of fietsend werden de Amsterdamse grachten met hun stadspaleizen, gefinancierd door handel in de Oost en de West aangedaan. Tevens werd er een bezoek gebracht aan de Beurs van Berlage, de grootste 'money machine’ die Amsterdam rijk is en waar de kennis uit Kemet, het Oude Egypte, is en wordt gebruikt om Nederland te verrijken.

JULY 2018

Remembering the past

“Remembering the Past to Safeguard the Future” door Dr. Lez Henry, 'Associate Professor' (School of Law and Criminology): een seminar waarin werd aangetoond dat de ‘Maafa’ (de transatlantische mensenhandel) een unieke vorm van slavernij was, waarvan de gevolgen nog steeds zichtbaar aanwezig zijn.

OKTOBER 2018

Groepsreis Kemet

Culturel groepsreis  Kemet: een meerdaagse reis die niet gaat over het blijven hangen in het verleden, want zoals Dr. Charles Finch zei: "Egypte laat ons zien hoe ver we zijn gevallen!" Met Dr. Lez Henry als eregast bezochten we ook de tempel van Hatshepsut die na lang tijd weer open was voor bezoek.

DECEMBER 2018

Mr. Z.P. Moor

“Z.P. Moor” door Paul Obinna, gedragsdocent en consultant: een serie van drie workshops over het ontstaan en de ontwikkeling van de Moren en hun bijdragen aan de Europese beschaving. In deze workshop werden de deelnemers uitgedaagd om de voortdurende negatieve representatie van Zwarte Piet te transformeren naar een positief zelfbeeld.

House of Khepera

KVK: 85721498
RSIN: 857562770
BANKRELATIE:
NL 96 INGB 0007722790

Contacten

Zandsteeg 2 D
Sambeek, 5836 AV
info@houseofkhepera.com
+13 (0) 681729439