Mobirise

Tijdlijn

De events die HoK tot nu toe in samenwerking met gerespecteerde ‘scholars’ op het gebied van het Afrocentrisme uit binnen- en buitenland heeft georganiseerd hebben succesvol antwoord gegeven op de volgende vragen; wie ben ik, waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe?

MAART 2016  

'The Dr. Kaba Experience'

“The dr. Kaba Experience” door Dr. Kaba Kamene, leraar, consultant, beheerder, stafontwikkelaar, curriculum ontwikkelaar en voormalig Black Panther lid: meerdaagse seminars en tours. 'The tie that bind us together', een seminar over het ontstaan van de mensheid en de migratie; “From Harlem to Haarlem”, een rondleiding van Sister Vinnie door het centrum van Haarlem; 'Our Economics', een seminar over het bevorderen en stimuleren van de economie binnen de Afrogemeenschap.

Foto's presentatie House of Khepera
Foto's tour: House of Khepera

DECEMBER 2017

'The Community Day for Black Business'

House of Khepera startte met 'Community Day for Black Business’ een platform voor zwarte ondernemers en consumenten met als doel de zichtbaarheid van Afro-ondernemingen te bevorderen en te versterken met inspirerende presentaties, ondernemerstips en de mogelijkheid om te netwerken. Daarnaast de Afro-consument bewust te maken van wat er (speciaal) voor hem of haar te koop is.

Foto's: Chris Sommer

APRIL 2017 

'The Songhai Empire'

“The Songhai Empire” door Robin Walker (historicus): een seminar over het dagelijks leven in West-Afrika in de 14/15de eeuw waar gebouwen met twee verdiepingen en sanitaire voorzieningen de gewoonste zaak waren.

Foto's presentatie: Ptah Ankh Re Photography
Foto's tour: House of Khepera

OKTOBER 2017 

'Egypt Revisited'

“Egypt Revisited” door Anthony Browder, ‘scholar’ auteur en directeur van het ASA Restoration project (opgravingsproject in Luxor, Egypte)): een seminar over hoe Kemetische kennis en wijsheid in Europa zijn terechtgekomen en op welke manier de sporen van de ware geschiedenis, die voortkomen uit de wereld van rijkdom van onze voorouders, ons vandaag de dag nog steeds omringen.

Foto's presentatie: Ptah Ankh Re Photography
Foto's tour: Ptah Ankh Re Photography

MARCH 2018

'Community Conscious Club'

De Community Conscious Club (CCC) is een een App-groep geïnitieerd vanuit een behoefte om onderwerpen die binnen de Afrogemeenschap herhaaldelijk worden besproken met gelijkgestemden te bespreken en zo duidelijke antwoorden te krijgen.
Hieruit heeft HoK samen met Paul Obinna verschillende Skype-sessies georganiseerd met bekende ‘scholars’. 

APRIL 2018

Timeline cursus

“Lineage Timeline-cursus door Paul Obinna (gedragsdocent en consultant ): een 3-daagse cursus, opgebouwd uit 6 modules, die een duidelijk overzicht geven van de enorme invloeden van eeuwenoude Afrikaanse culturen op de wereld en hoe deze zich verhouden tot het (huidige) Europese wereldhistorische model.

Foto's: Ptah Ankh Re Photography

MEI 2018

Groepsreis Kemet

Groepsreis naar Kemet (het Oude Egypte): een meerdaagse groepsreis naar de oorsprong van de Afrikaanse beschaving onder leiding van locale touroperators, een begeleider van HoK en eventueel een ervaringsdeskundige, spreker of scholar.

Foto's: Nancy Lagadeau en Evelien Maipauw

JUNE 2018

Amsterdam City Tour

“Amsterdam City tour” door Sister Benji (geschiedkundige): een rondleiding langs verschillende plaatsen in Amsterdam waarmee men dook in het koloniale verleden van de stad en oog in oog kwam te staan met historische beelden van Afrikanen. Al lopend of fietsend werden de Amsterdamse grachten met hun stadspaleizen, gefinancierd door handel in de Oost en de West aangedaan. Tevens werd er een bezoek gebracht aan de Beurs van Berlage, de grootste 'money machine’ die Amsterdam rijk is en waar de kennis uit Kemet, het Oude Egypte, is en wordt gebruikt om Nederland te verrijken.

Foto's: House of Khepera

JULY 2018

Remembering the past

“Remembering the Past to Safeguard the Future” door Dr. Lez Henry (Associate Professor aan de 'School of Law and Criminology', Universiteit van West London): Een seminar waarin werd aangetoond dat de ‘Maafa’ (de transatlantische mensenhandel) een unieke vorm van slavernij was, waarvan de gevolgen nog steeds zichtbaar aanwezig zijn.

Foto's: Evelien Maipauw

OKTOBER 2018

Groepsreis Kemet

De groepsreis naar Kemet gaat niet over het blijven hangen in het verleden, want zoals Dr. Charles Finch zei: "Egypte laat ons zien hoe ver we zijn gevallen!" Met Dr. Lez Henry als eregast bezochten we de tempel van Hatshepsut die na lang tijd weer open was voor bezoek.

Foto's deel 1: Ghedlom Zehaie
Foto's deel 2: Ghedlom Zehaie

DECEMBER 2018

Mr. Z.P. Moor

“Z.P. Moor Campaign” door Paul Obinna (gedragsdocent en consultant): een serie seminars van drie dagen bedoeld als een manier om de “zwarte” gevoelens ten opzichte van ‘zwarte piet’ – de zwart geschminkte dwaas met krullenpruik, rode lippen en gouden oorringen – te transformeren van boosheid en frustratie naar die van trots en kracht. De seminars voerden langs de politieke en culturele macht van Kemet, de Kemetische kennis en wijsheid die door de Moren naar Europa werden gebracht en de manier waarop de Europeanen deze eeuwenoude rijkdom en wijsheid systematisch hebben geconfisqueerd en de geschiedenis hebben verdraaid om ware beschaving en heerschappij te claimen. 

Foto's: Ghedlom Zehaie

House of Khepera

KVK: 85721498
RSIN: 857562770
BANKRELATIE:
NL 96 INGB 0007722790

Contacten

Zandsteeg 2 D
Sambeek, 5836 AV
info@houseofkhepera.com
+13 (0) 681729439

© Copyright 2018 House of Khepera - All Rights Reserved