free html website templates
Mobirise
Benji Dankerlui

Al lopend met deze waardevolle schat aan geschiedkundige feiten kom je er al snel achter dat Sister Benji haar liefde voor geschiedenis niet kan losweken met haar liefde voor Afrika.

Geschiedkundige Sister Benji Dankerlui is geboren in Amsterdam uit de eerste generatie Surinaamse migranten. Door haar studierichting en de jarenlange opgedane kennis door trips, excursies en studiereizen naar het grootste continent van deze aarde en Zuid-Amerika lijkt haar bron van informatie onuitputtelijk.  Als docent op een middelbare school heeft ze dagelijks te maken met het overbrengen van informatie aan groepen.

Velen van ons kennen de stad Amsterdam, echter hebben we vaak niet door dat zwarte mensen hierin onderdeel zijn van het Amsterdamse straatbeeld in de vorm van monumenten en andere vormen van kunst. Dit betreft geen tot slaaf gemaakte Afrikanen, maar handelaren en geleerden. Om deze verhaallijn goed te kunnen volgen gaan we terug naar wat zich in 1492 afspeelde in Europa, Zeeland, Holland en Afrika.

Antwoord op wat zich afspeelde op deze continenten geeft je een andere beeld van de aanwezigheid van Afrikanen in Nederland rond de 15e eeuw, een beeld die men in de Nederlandse geschiedenis boeken totaal niet bespreekt, maar die uiterst belangrijk is voor zowel ons, als voor het Nederlandse volk, om te erkennen, gezien ook in de Nederlandse maatschappij nog genoeg sporen hierover te vinden zijn.

Ter gelegenhied van de Black History maand in juli organiseert House of Khepera een drie uur durende tour door het Amsterdams historisch centrum met aanvulingen van Dr. Shantella, historica en eugenics-expert.

Datum: Zondag 7 juni 2020
Tijd: 14:00- 17:00 uur
Locatie: Meet Berlage
Oudebrugsteeg 9, Amsterdam
Tickets: €15,- p.p @Filepurch

Hoe kan het dat een klein land als Nederland, een speldenpunt op de aardbol zoveel landen op de wereld heeft kunnen veroveren om zo hun gouden eeuw te kunnen realiseren, iets wat nog steeds tot trots en nationalistische gevoelens leidt.