De Moren

best website templates

Het waren de Moren die van 711 tot 1492 het Iberisch schiereiland, Spanje en Portugal en bestuurden. Hierdoor ontwikkelde dit gebied zich tot een bron van beschaving.

Belangrijk is de geschiedenis als basis te nemen en dan wordt duidelijk dat de Moren die van 711 tot 1492 het Iberisch schiereiland, Spanje en Portugal bestuurden dit gedeelte van Europa een bron van beschaving wisten te maken tegenover de rest van Europa waar na de val van het Romeinse rijk in 476 alle beschaving verdwenen was. 

Mobirise

Karel de Grote was een alalfabeet

De keizer van grote delen van Europa, de alom geprezen Keizer Karel de Grote kon zijn eigen naam niet schrijven. Kennis, hygiëne, steden, wegen verdwenen uit het voormalige Romeinse rijk behalve in Al Andalous, Spanje en Portugal waar de ontwikkeling op hoog niveau was. De Moren bouwden scholen, ziekenhuizen, universiteiten, bibliotheken en zorgden voor een hoog alfabetisme onder de bevolking. De overblijfselen van deze cultuur zijn vooral in het zuiden van Spanje aanwezig maar ook aantoonbaar in de Spaanse en zelfs Nederlandse taal zoals bv AlCohol, AdMiraal, Koffie en Katoen (AlQodon in het Spaans).

Door deze kennis wisten Spanje en Portugal die het meest hadden genoten van deze cultuur zich direct na het verslaan van de Moren tot de rijkste landen van Europa te ontwikkelen. Deze kennis kregen ze van de Moren. We hebben hier te maken met psychologische projectie. Met het ontwikkelen van Z.P. Moor gaan wij de basis van de geschiedenis gebruiken om de fictieve “zwarte piet” van onwaarheden te ontdoen.