best css templates
Mobirise
Dr. Shantella Sherman

Dokter Shantella is historicus en journalist met een specialisatie in African American history, pop-culture, women & gender studies, black British culture en eugenics.

In samenwerking met House of Khepera nodigt dokter Shantella je uit om deel te nemen aan de ‘Decoding Pop-Culture’-series, bestaande uit onder andere Webtalks en Film screenings. Haar doel is om jou bewust te maken van het belang van correcte identiteitsformaties met betrekking tot mensen van Afrikaanse afkomst en je te laten zien waar negatieve stereotyperingen vandaan komen.

EUGENICS
Kort samengevat is eugenics (Engels voor eugenetica) het gebruik van pseudo-kennis om de menselijke soort te verbeteren. Deze beweging heeft veelal Europese standaarden als uitgangspunt die gebaseerd is op de opvatting binnen Eugenics dat, met name, de Afrikaan geen menselijke behandeling waard is, gezien deze eerder tot het dierenrijk zou behoren, dan tot mensen. Dit zijn de type opvattingen die door eugenics worden verrechtvaardigd. 

DECODING POP CULTURE
Tijdens dit event nemen we jou mee in de wereld van eugenics en zullen we je laten zien hoe deze pseudo-wetenschap vandaag de dag nog altijd een rol speelt in onze maatschappij en ongemerkt de basis vormt van onze beeldvorming. Een van de gebieden waarin dit nog altijd voelbaar is, is pop-cultuur. Daarom screenen, analyseren en bespreken we film waarbij we gerelateerde voorbeelden, kenmerken van deze beweging ontcijferen,

WEB TALKS
Dr. Shan is een expert op het gebied van eugenics (rasverbetering). Tot het voorjaar biedt ze een gratis serie online film screenings en analyses POP- EU (popular eugenics in Televisie en Film) aan. Hiermee kan ze op een laagdrempelige manier rugbaarheid geven aan het gebruik van eugenics op de hedendaagse platformen. Ze wil de groep bereiken die deze kennis hard nodig heeft het wellicht kunnen gebruiken voor verandering.