free website maker
Mobirise
Dr. Shantella Sherman

Dr. Shantella is historicus en journalist met een specialisatie in African American history, pop-culture, women & gender studies, black British culture en eugenics.

Zij is The Acumen Group begonnen om academische prestaties van wetenschappers te delen met groepen die hier op andere wijze niet mee in aanraking zouden komen. In samenwerking met House of Khepera nodigt dokter Shantella je uit om deel te nemen aan de ‘Decoding Pop-Culture’-series, met als doel jou te laten zien waar negatieve stereotyperingen en gedragingen vandaan komen.

DECODING POP-CULTURE
Tijdens ‘Decoding Pop-culture’ wordt eugenics aan je uitgelegd vanuit ervaringen van de black family als geheel, maar ook vanuit de black man, woman & child als individuen, zodat je inzicht krijgt in hoe dit per gezinslid effect heeft op het gevoel van de liefde en het respect voor onszelf en elkaar, als gezin. Je zult zien hoe het zelfbeeld van elk lid van het zwarte gezin onder vuur ligt.

HET DOEL
Vervolgens kunnen we aan de hand hiervan ons gedrag onder de loep nemen en meer gaan handelen vanuit bewustzijn, zonder invloed van negatieve en eugenetisch geaccepteerde stereotypen die zowel de wereld, als wij zelf in stand houden. Na de events ben je bewuster met betrekking tot het voeden van je brein, zul je hier bedachtzamer mee omgaan en weten hoe we ons hier tegen kunnen weren.

BLACK HISTORY MONTH
Tijdens de Masterclass komen de achterliggende gedachten die we besproken hebben tijdens de Web talks over de zwarte man, vrouw, kind en het gezin eindelijk samen. Nu hebben we genoeg informatie om tot de kern te komen. De Masterclass is opgedeeld uit verschillende onderdelen. Bekijk hier het uitgebreid progamma of bekijk de beknopte versie in het onderstaand schema.

 1. 19 mei 2020 - WEBINAR
  Decoding van documenten
  Dr. Shantella laat ons de weg zien naar de Amsterdamse stads archieven die ons meer kunnen vertellen over aanwezigheid van (Diaspora) Afrikanen in Nederland in het begin van de twintigste eeuw.
 2. 6 juni 2020 - FILM SCREENING & COMMUNITY TALK
  Django Unchained
  Een film over hoe een bevrijde tot slaaf gemaakte man, met behulp van een Duitse premie jager, zijn vrouw bevrijd van een wrede Mississippi mensenhandelaar. In deze film komen een hele reeks aan eugenetische thema’s voorbij.
 3. 7 juni 2020 - TOUR
  Amsterdam City Tour
  Een bron van informatie met betrekking tot aanwezigheid van zwarte mensen in de Nederlandse geschiedenis is de Amsterdam City Tour. Hierin zul je een andere beeld krijgen van aanwezigheid van zwarte mensen in Nederland rond de 15e eeuw.