develop own website

Media House


Graag nodigt House of Khepera je uit voor een bijzondere evenementenreeks. Van november 2019 tot en met juni 2020 organiseren we een aantal webtalks en filmscreenings in samenwerking met dr. Shantella Sherman, eugenics-expert, die je door middel van films en andere voorbeelden meeneemt in de wereld van de Amerikaanse eugenics en verbanden legt met de hedendaagse obstakels van zwarte mensen wereldwijd.

Mobirise

DR. SHANTELLA SHERMAN

Onze gast, Dr. Shantella is historicus en journalist met een specialisatie in African American history, pop-culture, women & gender studies, black British culture en eugenics. Zij is The Acumen Group begonnen om academische prestaties van wetenschappers te delen met groepen die hier op andere wijze niet mee in aanraking zouden komen. Haar doel is om een dialoog aan te moedigen

Mobirise

FILM SCREENING & ANALYSE

Deze webtalks, film screenings en analyses zijn een bijdrage van House of Khepera’s aan de community om selflove en black love te promoten en het dehuminization-proces tegen te gaan. Het doel is bewustheid te creëren rondom ons zelfbeeld, het beeld wat we van elkaar hebben en het beeld wat de wereld van ons heeft, door allereerst de symptomen van eugenics te leren herkennen (zie programma onderaan de pagina).

Mobirise

LAATSTE WEB TALK

Lackawanna Blues belicht de levens van mensen die vanuit eugenetische opvattingen worden bestempeld als zwakzinnig, eigenzinnig, imbecielen, idioten en criminelen. Een belangrijke voor de black family gezien het ingaat op hoe de wereld naar ons kijkt.

Film: Lackawanna Blues
Datum: Zondag 19 april 2020
Tijd: 20:00 - 22:00
Locatie: Online Webinar

 1. 23 november 2019 - WEB TALK
  Luke Cage ( Black Woman)
  Een serie waarinje kunt zien hoe men in de wereld kiest te kijken naar de zwarte vrouw en hoe het voor haar bijna onmogelijk lijkt stereotyperingen van seksuele immoraliteit en crimineel gedrag van zich af te schudden.
 2. 1 maart 2020 - WEB TALK
  A Soldiers Story ( Black Man)
  Deze film geeft een duidelijk beeld van eugenetische overtuigingen rondom de zwarte man en zijn bekwaamheid om voor zichzelf, zijn huishouden en zijn ras te vechten en hetzelfde te beschermen en te onderhouden.
 3. 19 april 2020 - WEB TALK
  Lackawanna Blues ( Black Family)
  De film belicht de levens van zwarte mensen die, vanuit eugenetische opvattingen, werden bestempeld als zwakzinnig, eigenzinnig, imbecielen, idioten en criminelen.