Tijdlijn

De events die HoK vanaf augustus 2015 tot nu toe heeft georganiseerd, in samenwerking met gerespecteerde ‘Scholars’ uit binnen- en buitenland, op het gebied van het Afro-centrisme, hebben succesvol antwoord gegeven op de volgende vragen:
Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Waar ga ik naartoe?

MAART 2016

Maart 2016,‘The Dr. Kaba Experience’ door Dr. Kaba Kamene, docent, consultant en voormalig Black Panther-lid een meerdaags seminar

"From Harlem to Haarlem”, een wandel tour door het centrum van Haarlem onder leiding van Vinny Tailor. "The Amsterdam legacy Tour”, een rondleiding onder leiding van Benji Dankerlui door het centrum van Amsterdam,
“Our Economics” een seminar over economie en ondernemen. “The tie that bind us together”, een seminar over het ontstaan van de mensheid en de migratie van Afrikanen over de hele wereld.

APRIL 2017

Seminar “The Songhai Empire” door Robin Walker, historicus

Het dagelijks leven in West-Afrika in de 14/15de eeuw, waar gebouwen met twee verdiepingen en sanitaire voorzieningen de gewoonste zaak waren. Sister Benji Dankerlui nam Robin Walker mee op tour en verblufte hem met essentiele en onthullende informatie over de geschiedenis van Amsterdam en Nederland.

OKTOBER 2017

Seminar “Egypt Revisited” door Prof. Anthony Browder, auteur en directeur van het ASA Restoration Project (opgravingsproject in Luxor, Egypte)

Het ware verhaal over hoe Kemetiaanse kennis en wijsheid in Europa zijn terechtgekomen en op welke manier de sporen van de ware geschiedenis, die voortkomen uit de wereld van rijkdom van onze voorouders, ons vandaag de dag nog steeds omringen. 

MARCH 2018

De "Community Conscious Club" App-groep
Paul Obinna

Werd geïnitieerd vanuit een behoefte om onderwerpen die binnen de Afro-gemeenschap herhaaldelijk worden besproken met gelijkgestemden te bespreken om duidelijke antwoorden te krijgen.

APRIL 2018

De cursus "Lineage Timeline" door Paul Obinna, gedragsdocent en consultant ontwikkeld

Een 3-daagse cursus, opgebouwd uit 6 modules, die een duidelijk overzicht geven van de enorme invloeden van eeuwenoude Afrikaanse culturen op de wereld en hoe deze zich verhouden tot het (huidige) eurocentrisch wereldhistorische model.

MEI 2018

"Groepsreis naar Kemet" (het Oude Egypte)

Een meerdaagse groepsreis naar de oorsprong van de Afrikaanse beschaving onder leiding van lokale touroperators, een begeleider van House of Khepera en een ervaringsdeskundige spreker of scholar.

JUNE 2018

’Amsterdam City tour’ door Sister Benji, historica en docent

Een rondleiding langs verschillende plaatsen in Amsterdam waarmee men dook in het koloniale verleden van de stad en oog in oog kwam te staan met historische beelden van Afrikanen. Al lopend of fietsend werden de Amsterdamse grachten met hun stadspaleizen, gefinancierd door handel in de Oost en de West aangedaan. Tevens werd er een bezoek gebracht aan de Beurs van Berlage, de grootste 'money machine’ die Amsterdam rijk is en waar de kennis uit Kemet, het Oude Egypte, is en wordt gebruikt om Nederland te verrijken.

JULY 2018

"Remembering the Past to Safeguard the Future" door Dr. Lez. Henry, docent aan de School of Law and Criminology van de University of West London

Een seminar waarin werd aangetoond dat de Maafa’ (de trans-Atlantische mensenhandel) een unieke vorm van slavernij was, waarvan de gevolgen nog steeds zichtbaar zijn.

website templates

OKTOBER 2018

"Groepsreis naar Kemet" (het Oude Egypte) Prof. William Lez Henry

Deze reis gaat niet over het blijven hangen in het verleden, want zoals Dr. Charles Finch zei: "Egypte laat ons zien hoe ver we zijn gevallen!"
In oktober reisden we voor de keer naar Kemet af, maar dit keer samen met Prof.. Lez Henry als deskundige gast. We bezochten ook Hatshepsut, een tempel die na lang tijd weer open was voor bezoek.

DECEMBER 2018

"Z.P. Moor Campagne" door Paul Obinna, gedragsdocent en consultant

Een serie workshops van drie dagen bedoeld als een manier om de “zwarte” gevoelens van boosheid en frustratie jegens ‘zwarte piet’ – de zwart geschminkte dwaas met krullenpruik, rode lippen en gouden oorringen – te transformeren naar trots en kracht. De seminars voerden langs de politieke en culturele macht van Kemet, de kemetiaanse kennis en wijsheid die door de Moren naar Europa werden gebracht en de manier waarop de Europeanen deze eeuwenoude rijkdom en wijsheid systematisch hebben geconfisqueerd en de geschiedenis hebben verdraaid om ware beschaving en heerschappij te claimen.

FEBRUARI 2019

"Power Up Your Strengths" door Marcus Cato, MBA en gecertificeerd StrengthsFinder Coach met meer dan 15 jaar ervaring met strategisch coachen

Na de workshop en assessement begrijpen deelnemers hoe ze doelgericht hun prestaties kunnen verbeteren en op een effectieve wijze hun doelen kunnen behalen. Marcus is oprecht toegewijd en behaald het gewenste resultaat gebruikmakend van de diversiteit van bestaand en potentieel talent in het team.

MEI 2019

Workshop en Masterclass "Eugenics? Blauwdruk voor racisme"! door historica en journalist Dr. Shantella Sherman

Informatie en tools om de kenmerken, eigenschappen en invloed van deze theorie te herkennen in ons dagelijks leven binnen de drie huidige platvormen: Wetenschap & Geneeskunde als één en Maatschappelijk (onderwijs, huisvesting en rechtspraak) en populaire cultuur (Televisie, Film en advertenties).

DECEMBER 2019

Presentatie Winter Festivals door gedragsdocent en consultant Paul Obinna

Deze presentatie verduidelijkt de natuurlijke cycli van de aarde en de christelijke feesten vanuit de natuurlijke basis van zowel de positieve als negatieve aspecten van hun oorsprong, praktijk en folklore.

DECEMBER 2019

Training 'The Alchemic Structure' door gedragsdocent en consultant

Paul Obinna heeft zijn opgedane kennis van 35 jaar als gedragscoach weten om te smeden in een vorm waarbij je per Level van Lood naar Goud patronen die (generaties lang) worden overgedragen, kunnen worden herkent en doorbroken.