The African Bucketlist

free html web templates

De waarde van onze Events meten we aan de kwaliteit van de sprekers, de diversiteit in ons aanbod en de zorgvuldig gekozen onderwerpen: "The African Bucketlist". 

Het faciliteren van aanbod gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling op het gebied van Voeding & Gezondheid (lente), Familie & Economie (zomer), Cultuur & Rituelen (herfst), Psychologie en Geschiedenis (winter), beoogt HoK de stigmatisering van de ‘Afrikaanse Identiteit’ binnen de Afro-gemeenschap te transformeren naar vergroting van kennis en historisch besef.

We hebben ons tot doel gesteld om de kennis van het verleden en onze cultuur uit te dragen in onze gemeenschap zodat de toekomst op de juiste manier vormgegeven kan worden. Dit doen we aan de hand van onze bedrijfspijlers die we gekoppeld hebben aan de vier seizoenen:
  • VOEDING EN GEZONDHEID - De beschikbare informatie over voeding en gezondheid is vanuit een Eurocentrisch perspectief bekeken.
  • FAMILIE EN ECONOMIE - Een gebrek aan welvaart is een kenmerkend aspect binnen onze gemeenschap.
  • CULTUUR EN RITUELEN - Niet het aannemen van ‘culturele attributen’ gerelateerd aan een gebied, maar een Afrikaanse cultuur wat bijdraagt aan ons voortbestaan. Onze voorouders hebben het stokje aan ons overdragen. Jong geleerd is oud gedaan en daarom richt HOK zich op de positieve aspecten bij het vormen van de eigen Afrikaanse identiteit en cultuur.
  • PSYCHOLOGIE - Wanneer we onze ogen openen voor de verdraaide versie van de wereldgeschiedenis die ons eeuwenlang is voorgehouden, kunnen we de constructen ‘witte heerschappij’ en ‘zwarte onderdrukking’ misschien beginnen te begrijpen.
  • GESCHIEDENIS - De gevolgen van kolonisatie hebben geleid tot een gebrek aan identiteit, eigenwaarde, familieoverdracht en gemeenschapsgevoel.