Wat is ons doel?

House of Khepera (HoK) is in 2015 gestart met sprekers naar Nederland te halen, die vanuit een Afro-centrische benadering, essentiële en accurate kennis en informatie delen. Het betreft hier informatie die de Afro-gemeenschap nodig heeft, voor de (her)definitie van haar culturele waarde.

html templates

 

WIE BEN IJ?

De sporen van kolonialisatie zijn duidelijk merkbaar. Denk aan stereotypering, racisme, colorism en uitsluiting. Helaas wordt de geschiedenis niet volledig en naar waarheid doorverteld aan onze pubers, jongvolwassenen en volwassenen in onze samenleving. Wij van HoK nemen het op ons om de mensen binnen onze gemeenschap wel van goede informatie te voorzien.

WAAR KOM IK VANDAAN?

De zoektocht naar de identiteit zodat die doorgegeven kan worden aan (of het te behouden om door te kunnen geven aan) de volgende generatie, is een wereldwijd fenomeen binnen de Afrikaanse en diaspora gemeenschap. HoK streeft ernaar deze groep vaardigheden en middelen te bieden, om op onderzoek uit te gaan en met gelijkgestemden onze identiteit opnieuw te definiëren.

WAAR GA IK NAARTOE?

Het aanbieden van bruikbare informatie en vaardigheden om zo verbinding te kunnen maken met de Afrika, haar cultuur en haar bewoners is een van de belangrijkste doelstellingen van HoK en zo een nieuwe identiteit te kunnen scheppen. Deze verbinding, gebaseerd op waarheid en culturele trots biedt een sterke fundering aan de Afrikaanse familie voor een gezamenlijke toekomst.

Mobirise