Z.P. Moor

Met de Z. P. Moor seminars zorgen we ervoor dat het sinterklaasfeest in Nederland niet langer meer een negatieve invloed heeft op onze gemoedsrust. We willen je laten zien hoe je deze vorm van nationale pesterij kunt ontkrachten en welke macht wij bezitten om het verhaal om te draaien, enkel door iets dieper de geschiedenis in te gaan, dan men in Nederland wenst. Want wanneer je meer licht werpt op de waarheid, verdwijnen leugens en propaganda vanzelf in de duisternis. Met de ontkrachting van de negativiteit rondom zwarte piet, zetten we deze vorm van onderdrukking om naar kracht die Europese regeringen duidelijk vrezen. Wij hebben de feiten op een rij, maar ben jij klaar om ze onder ogen te zien?

DE OORSPRONG

Tijdens deze seminars krijg je in delen uitleg over de karikatuur ‘zwarte piet’ vanuit perspectieven die men in Nederland en Europa het liefst mijdt. Het zal een duidelijk beeld geven van motieven die men hier in Europa heeft om zwarte mensen op een onderdanige manier uit te beelden en het belang dat zij hebben, dit beeld in stand te houden. Elke seminar biedt meer informatie met betrekking tot de identiteit van de Moor en waarom hij door heel Europa gevierd zou moeten worden.

HET PLAGIAAT

Door het samenbrengen van geschiedenis van de Moor en de geschenken die hij met zich meebracht, krijg je een beter beeld van wie ‘zwarte piet’ moet voorstellen en waarom deze karikatuur niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen een plek in de cultuur heeft.  Na deze seminars weet je meer over de herkomst van ‘zwarte piet’, de bijdrage van de afgelopen 8000 jaar, het Europees belang bij dehumanisatie van zijn karakter en de psychologie van alle betrokkenen.

PAUL OBINNA
Paul Obinna, tevens gedragscoach and Cultural Engagement Specialist, heeft al 35 jaar ervaring met het ontrafelen en doorbreken van patronen. Zelf afkomstig van een Nigeriaanse vader en Engelse moeder en geadopteerd door een witte familie, ondervond Paul al op jonge leeftijd het belang van ras-gerelateerde zelfidentificatie. ZIjn ervaringen hebben het fundament gevormd voor zijn werk als docent en heeft hij onderzoeken gedaan m.b.t. de combinatie van psychologie en geschiedenis.
TRANSFORMATIE

Door het samenbrengen van geschiedenis van de Moor en de geschenken die hij met zich meebracht, krijg je een beter beeld van wie ‘zwarte piet’ moet voorstellen en waarom deze karikatuur niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen een plek in de cultuur heeft.

Na deze seminars weet je meer over de herkomst van ‘zwarte piet’, zijn bijdrages van de afgelopen 8000 jaar, het Europees belang bij dehumanisatie van zijn karakter en de psychologie van alle betrokkenen. Want we zien jaarlijks protesten voorbij komen om het racisme achter het sinterklaasfeest te confronteren, maar zijn we ons wel bewust van de grote prestaties hij Nederland heeft gebracht en dat men hier nog steeds in de middeleeuwen zou verkeren, zonder zijn bestaan. 

house-of-khepera-zp-moor-paul-obinna