Events algemeen

Lezing

Kennisoverdracht door een deskundige spreker waarbij de deelnemers kijken, luisteren en eventueel vragen kunnen stellen en duurt niet langer dan één dagdeel.

Seminar

Een lezing door een deskundige die dieper ingaat op een bepaald onderwerp waarbij deelnemers kijken, luisteren en vragen kunnen stellen en duurt minimaal één dagdeel.

Webinar

Een samenvoeging van de woorden ‘Web’ en ‘Seminar’ en is een online bijeenkomst waarin kennis wordt gedeeld. Deelnemers krijgen een link om op een bepaalde tijd in te loggen, zodat ze het webinar kunnen volgen. Ons platform leent zich voor contact via de chat met elkaar en met de presentator.

Cursus

Een kortdurende lesperiode die een onderwerp behandelt of waarbij je met een methode leert werken. Bij een cursus horen opdrachten die je tussen de cursusdagen uitvoert.

Workshop

Is een onderwijsactiviteit waarin actieve deelname een belangrijke rol speelt. De workshop kan zich over een of meer dagen uitstrekken, is erg praktijkgericht en de deelnemers gaan in de workshop zelf aan de slag. De workshop bestaat uit één of meer bijeenkomst van minimaal één dagdeel.

Training

Bestaat uit één of meerdere bijeenkomsten en is korter en specifieker dan een cursus. De training is meer gericht op de praktijk van de deelnemers. In de training leren deelnemers kennis en vaardigheden die ze na de training gaan toepassen. Bij meerdaagse trainingen krijgen de deelnemers meestal ook zelfstudieopdrachten en toepassingsopdrachten mee en is er ruimte om te oefenen.

Masterclass

Een les, of serie lessen, die verzorgd wordt door een expert waarin deelnemers onder leiding van de master kunnen oefenen.

Coaching

Verschillende sessies die erop gericht zijn om in de vorm van begeleiding in positieve zin te veranderen.