Sprekers


In de loop der jaren hebben we samengewerkt met diverse inspirerende sprekers uit de Afrikaanse diaspora. Zij hebben aanzienlijk bijgedragen aan het vergroten van het bewustzijn van de Afrikaanse diaspora in Nederland door hun kennis en informatie te delen over onderwerpen zoals Kemet, de Moren, de Afrikaanse invloed op het Westen vóór de Trans-Atlantische slavernij, en de oorsprong van racisme.

Maart 2016

Dr. Kaba Kamene

Mobirise Website Builder

Dr. Kaba Kamene behaalde zijn Bachelor's Degree in Internationale Politiek aan de New York University met een minor in Caribbean Studies. Hij behaalde zijn eerste Master of Arts in World History in juni 1987 en zijn tweede Master of Science in Onderwijsadministratie en Supervisie.
In maart 2016 organiseerden we verschillende evenementen met Dr. Kaba, waaronder 'The Tie That Binds us Together', een seminar over het ontstaan van de mensheid en de migratie van Afrikanen over de hele wereld.

Robin Walker

Mobirise Website Builder

Robin Walker schreef in 2006 het boek 'When We Ruled,' waarin hij op buitengewone wijze de oude en middeleeuwse Afrikaanse geschiedenis met elkaar wist te verbinden. Dit boek vormde een aanzienlijke aanvulling op zijn eerdere werk, 'Roots of Black History,' en vestigde zijn reputatie als geschiedkundig docent.
In april 2017 organiseerden we samen met Robin Walker het evenement 'The Songhai Empire', waarbij Robin tastbaar bewijs liet zien van hoe ontwikkeld West-Afrika al was in de 14e en 15e eeuw. Gebouwen met twee verdiepingen en sanitaire voorzieningen waren toen heel normaal. 

April 2017

Oktober 2017

Anthony Browder

Mobirise Website Builder

Anthony Browder is de eerste persoon van Afrikaanse afkomst die financiering heeft verstrekt en archeologische opgravingen heeft uitgevoerd in Egypte. Recente ontdekkingen op de opgravingssite hebben belangrijke inzichten opgeleverd over de invloed van koningen uit de 25e dynastie in het oude Kemet (Egypte).
In oktober 2017 bracht Anthony Browder op onze uitnodiging een bezoek aan Nederland. Tijdens het seminar 'Egypt Revisited' toonde hij aan hoe de kennis en wijsheid van Kemet Europa hebben verrijkt."

Paul Obinna

Mobirise Website Builder

Paul Obinna is de geadopteerde zoon van een plaatselijke witte familie. In de ogen van zijn witte familie werd dit gezien als een voordeel voor zijn maatschappelijke positie. Zijn ervaringen als iemand met Afrikaanse roots in een dominante witte omgeving hebben hem echter aangemoedigd om zich te verdiepen in de geschiedenis. Hij heeft de geschiedenistool ontwikkeld, genaamd de 'Lineage Timeline,' die een eerlijk overzicht biedt van de Afrikaanse bijdragen aan de wereld.
Vanaf april 2018 tot aan de uitbraak van de coronapandemie is Paul op uitnodiging van HoK naar Nederland gekomen om verschillende trainingen, cursussen en workshops te geven, waaronder de 'Lineage Timeline-cursus' en 'ZP-Moor'.

April 2018

Mei 2018

Groepsreis Kemet

Mobirise Website Builder

Kemet en Nubia behoren tot de oudste beschavingen van Afrika. De gemeenschappelijke cultuur van deze twee nederzettingen en de rijkdom die de Nijl vallei produceerde, groeide beide in de oudheid uit tot machtige beschavingen en natiestaten die een cultureel continuüm creëerden dat meer dan drieduizend jaar duurde.
In mei 2018 organiseerden wij onze eerste Groepsreis naar Kemet. In oktober reisden we voor de tweede keer naar Kemet, maar met de spreker Prof. Lez als deskundige gast.

Benji Dankerlui

Mobirise Website Builder

Terwijl geschiedenis haar grootste interesse was, verbaasde het ontbreken van het zwarte gezin in de geschiedenisboeken haar al op jonge leeftijd. Uiteindelijk werd geschiedenis niet alleen haar passie, maar ook haar beroep, nadat ze een HBO-studie tot docente geschiedenis had afgerond.
Op verzoek van HoK heeft Sister Benji verschillende rondleidingen, workshops en trainingen gegeven waarbij de geschiedenis van de Moren en hun bijdragen aan de ontwikkeling van het Westen centraal staan. Met name de 'Beurs van Berlage tour', heeft velen als een 'eyeopener' ervaren.

Juni 2018

Juli 2018

Prof. William Lez Henry

Mobirise Website Builder

Naast Reggae Deejay Lezlee Lyrix is hij hoofddocent aan de School of Law and Criminologie aan de Universiteit van West London. Hij heeft nationaal en internationaal les gegeven namens diverse openbare en particuliere instellingen.
Professor Lez gaf in juli 2018 zijn eerste seminar voor HoK, waarin werd aangetoond dat de Maafa (de trans-Atlantische mensenhandel) een unieke vorm van slavernij was, waarvan de gevolgen nog steeds zichtbaar zijn. In 2022 keerde hij op uitnodiging van HoK terug voor het boekenclub evenement "Whiteness Made Simple".

Marcus Cato

Mobirise Website Builder

Marcus heeft meer dan 15 jaar ervaring in het strategisch coachen van leidinggevenden, senior managers en bestuursleden in zowel de commerciële, publieke als non-profit sector. Op basis van de resultaten van het Gallup StrengthsFinder™ assessment heeft hij workshops ontwikkeld voor groepen en teams die positieve professionele relaties tot stand brengen en gericht zijn op de professionele ontwikkeling van de deelnemers.
In 2019 gaf Marcus een workshop en het bijbehorende assessment 'Power Up Your Strenghts' die deelnemers inzicht geboden heeft in hoe ze hun prestaties doelgericht kunnen verbeteren en op effectieve wijze hun doelen kunnen bereiken.

Februari 2019

Mei 2019

Dr. Shantella Sherman

Mobirise Website Builder

Dr. Sherman behaalde haar Ph.D. aan de Universiteit van Nebraska in Lincoln en zowel haar Bachelor als Master aan Jackson State University in Jackson, Mississippi. Ze is de uitgever van 'Acumen Magazine', een historisch tijdschrift dat geschiedenis en journalistiek combineert met sociale wetenschappen en popcultuur.
Dr. Shantella gaf haar eerste succesvolle presentatie voor HoK in mei 2019, waarna we haar Pop-Culture sessies 'Decoding Pop Culture' online hebben voortgezet vanwege de coronamaatregelen.

© Copyright 2024 House of Khepera. All Rights Reserved.

AI Website Builder