Kimani Nehusi

Kimani Nehusi

Dr. Kimani Nehusi is een multidisciplinaire wetenschapper met een sterke interesse in taal en taalkunde, geschiedenis, cultuur en onderzoeksmethodologie, Zijn onderzoeksinteresses omvatten Afrika en diaspora’s van de oudheid tot de moderne tijd, het Caribisch gebied en Guyana.

Nehusi studeerde af aan verschillende College en universiteiten in Guyana, Brazilië en London met een PhD in Caribbean History en aan de University of London met een diploma in Egyptology, waar hij ook verdere studies in Egyptology volgde, waaronder Advanced Translation of Middle and Late Egyptian  Texts. Dr. Nehusi geeft lezingen, workshops, is keynote spreker en wordt regelmatig gevraagd voor radio-
en televisieprogramma’s. Hij is directeur geweest van het Afrika Studies Centre aan de University of East London en is momenteel Research Associate bij het Institute for Economic Research on Innovation, Tshwane University of Technology, Zuid-Afrika, Universitair hoofddocent aan de afdeling Afrikologie van Temple University in de Verenigde Staten en Walter Rodney hoogleraar geschiedenis aan de universiteit van Guyana. Hij vertegenwoordigde Guyana in Track and Field, was National Track and Field Coach van Guyana, bekleedde kantoren in de Amateur Athletic Association of Guyana, werd geplaatst in het panel van internationale docenten van de International Amateur Athletic Federation (IAAF) en werd geëerd door de IAAF voor zijn diensten aan atletiek in Guyana.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief